100% Hydrolyzovaný "Grass Fed" srvátkový proteín

Prečo používame srvátku z Írska a nie organickú srvátku od regionálnych výrobcov?
Myslíte si, že dobytok z vašeho lokálneho chovu, dáva organické mlieko a žije šťastný život? Prepáčte, ale nie je to pravda: priemerná organická dojnica s hmotnosťou 650-800 kg žije život len na 10,5 m2.

V Írsku má priemerné stádo len 70 kráv a vplyvom Golfského prúdu sa tu nachádza mierne  podnebie, ktoré umožňuje chovať kravy vonku viac ako 300 dní v roku.

 
  • Nízky obsah laktózy
  • 25.5g proteínu/Porcia
  • Nízky obsah tuku a sacharidov

Aký je rozdiel medzi srvátkovým proteínovým koncentrátom a hydrolyzovaným srvátkovým proteínom?Srvátkový proteínový koncentrát je najlacnejšou formou, pretože neprešiel niekoľkými stupňami filtrácie, obsahuje nízkotučné, sacharidy a laktózu, čo predstavuje vážny problém pre čoraz väčší počet ľudí.

Prečo a kedy by som si mal dať proteínový nápoj?
Proteín sa používa na tvorbu svalov – bez adekvátneho proteínu naše telo nedokáže poskladať štruktúry, ktoré tvoria každú bunku, tkanivo a orgán.

Po tréningu je ideálny čas na to, aby ste do tela dostali bielkoviny, ktoré putuju do svalov a môže sa začať proces hojenia „mikrotrhlín“ vo svale (veľmi malé trhliny vo svalovom tkanive spôsobené kontrakcia svalu počas ťažkého tréningu).
Jedlo, ako sú kuracie prsia, sa dlhšie trávi a rozklad bielkovín môže trvať niekoľko hodín. Je oveľa pohodlnejšie dať si proteínový nápoj hneď po tréningu, pretože takto prijaté bielkoviny sa do svalov dostanú už za 30 minút.

V prípade, že ste jedným z mnohých ľudí, ktorí si radšej pospia pár minút navyše. Proteínový nápoj je tiež skvelou voľbou ako desiata ráno, ale aj medzi jedlami počas dňa.

Je používanie sukralózy bezpečné?

Sukralóza je nekalorické sladidlo, ktoré prispieva k sladkosti potravín a nápojov bez pridávania zbytočných kalórií alebo sacharidov. Vyrába sa z bežného stolového cukru (sacharózy). Avšak, nie je to to isté čo cukor.

VEDA V NAJNOVŠÍCH VÝSKUMOCH POPIERA, ŽE UŽÍVANIE UMELÉHO SLADIDLA SUKRALÓZA MÁ ŠKODLIVÉ ÚČINKY NA NAŠE ZDRAVIE.


Áno, čítate dobre – popiera. Ako je to možné?

Výskum, ktorý si za tým stojí vykonali Uebanso a kol. v roku 2017, kedy počas 8 týždňov podávali myšiam 15mg sukralózy denne na 1kg telesnej hmotnosti. Počas tejto doby zaznamenali pokles baktérií zvaných Clostridium cluster XIVa. (pozn. ich nedostatok uľahčuje kolonizáciu patogénov a infekcií)

Celú štúdiu si môžete prečítať tu.



Keď som v minulosti pil proteínové kokteily, mal som nafúknuté brucho  – spôsobuje to aj vaša srvátka?

Nafúknuté brucho alebo pachy, ktoré by vás mohli dostať do trápnych situácií, sú často spôsobené slabou intoleranciou laktózy, čo vedie k problémom pri používaní lacného srvátkového proteínu (zvyčajne koncentrát alebo zmes koncentrátu Isolate, ako sa používa v mnohých takzvaných „srvátkových proteínových izolátových zmesiach“). Navyše to môže byť spôsobené sacharidmi a tukom v srvátkových proteínových koncentrátoch, ktoré vaše telo musí tiež stráviť – keďže používame len vysokokvalitné hydrolyzované proteíny, ktoré sú rýchlo a ľahko stráviteľné, tento problém vám nehrozí!